Digitale toegankelijkheid verbeteren?

donderdag 2 februari 2023

Contact met de overheid, de gemeente, de belastingdienst, de dokter, de corporatie, school, of met collega’s… Onze samenleving, onze communicatie en de manier waarop we samenwerken worden steeds digitaler. Dat biedt een hoop voordelen en kansen. Tenminste, áls iedereen mee kan doen. Want voor maar liefst 2,5 miljoen Nederlanders is werken met de computer, tablet of smartphone een probleem. En zo’n 1,2 miljoen landgenoten zijn zelfs nog nooit online geweest…

Als het om digitale toegankelijkheid gaat, hebben we dus nog een wereld te winnen. Tijdens deze all-inclusive SOEP vertelt webdesigner Joost van der Steen er alles over. Wat is digitale toegankelijkheid precies? Waar moet je op letten als je een app of site ontwikkelt? En hoe zorg je ervoor dat de gebruiker in het hele ontwikkelproces én daarna voorop blijft staan?

Heb je daar ideeën of vragen over? Kom dan naar deze SOEP! We beginnen om 16:00 in ons mooie kantoor aan de Sint Annastraat, en zijn rond 17:30 klaar. Er is plek voor zestien gasten, dus meld je snel aan! Je kunt ook online meedoen. Meld je aan via soep@einder.com en geef aan of je live of online aansluit.

Joost is eigenaar van Studio VDS en ontwikkelt websites voor de overheid, de zorg en het onderwijs die ook toegankelijk zijn voor mensen met een visuele, motorische, auditieve of cognitieve beperking. In 2020 begon Joost het project Publiqa, waarmee organisaties eenvoudig zelf toegankelijke, online publicaties kunnen maken.