Onze interesse stopt niet waar de opdracht eindigt. We praten graag met je verder over wat er speelt in je werkveld. Daarom organiseren we SOEP!

 

SOEP is een korte, krachtige expertmeeting waarin we Sparren Over Essentiële Punten. We brengen professionals uit verschillende organisaties samen die met hetzelfde (communicatie)vraagstuk te maken hebben. Vaste ingrediënten: een korte presentatie, een stevige discussie en een pan heerlijke soep! Je gaat gegarandeerd gesterkt en geïnspireerd naar huis.

 

SOEP vindt ongeveer twee keer per maand op donderdag plaats, van 16:00 tot 18:00 uur. Meer weten? Meld je aan om de SOEP-agenda in je mailbox te krijgen. Of houd onze Facebookpagina in de gaten.

 

>>> We stellen onze expertmeetings voorlopig even uit. 1 juni bekijken we wanneer ze gaan plaatsvinden. Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Meld je dan aan via soep@einder.com. <<<

 • Donderdag 12 maart

  ‘Laten we het er wél over hebben’

  Intimiteit en seksualiteit zijn basisbehoeften van ieder mens. Toch is erover praten nog altijd ‘ongemakkelijk’. Dat geldt ook voor begeleiders in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg.

  Hoe begeleid en ondersteun je gezonde intimiteit en
  seksualiteit bij ouderen? Of bij mensen met een beperking? En hoe ga je op de goede manier in gesprek met hun familie?  De aandacht hiervoor groeit – interventies en tools zijn er genoeg. Maar er is ook nog veel onwetendheid en gespreksverlegenheid. Hoe breng je daar verandering in? Wat zijn de dilemma’s, waar liggen de kansen?

   

  Noëlle Sant komt erover praten, aan de hand van haar ervaringen uit de praktijk. Noëlle werkt bij Vilans en is gespecialiseerd in het thema intimiteit en seksualiteit in de ouderenzorg op het platform Zorg voor beter. Vilans en Rutgers werken samen aan het ZonMw project SIVIL.

   

  Wat zijn jouw ervaringen met dit onderwerp?
  Praat mee tijdens onze SOEP! Je bent van harte welkom.

  • tijd Van 16:00 uur tot 18:00 uur
  • locatie Einder Communicatie
  • adres sint Annastraat 174, Nijmegen
  • aanmelden soep@einder.com
 • Donderdag 19 maart

  Achter de voordeur-soep

  Als je weet wat er speelt, kun je hulp bieden.

  Ze wonen ‘gewoon’ in de buurt. En toch komen ze vaak niet in beeld. Mensen die kampen met psychiatrische problematiek, of verslaving, schulden, eenzaamheid, of beginnende dementie. Hoe zorg je er nu voor dat ze op tijd de hulp krijgen die ze nodig hebben?

  Dat begint met signaleren. Maar je kunt niet door een deur heen kijken. Dus moeten we het hebben van mensen die ‘gewoon’ achter de voordeur komen, zoals medewerkers van woningcorporaties en onderhoudsbedrijven.

   

  Bauke Lagarde, Joris van Lokven, Janet Govers en Theo Strik van BrabantWonen komen vertellen hoe zij het aanpakken achter de voordeur. En wat dat oplevert.

   

  Benieuwd? Schuif gerust aan.

  • tijd Van 16:00 uur tot 18:00 uur
  • locatie Einder Communicatie
  • adres sint Annastraat 174, Nijmegen
  • aanmelden soep@einder.com