• identiteit
 • wonen

Woonwaarts, thuis in de buurt

De vraag

Hoe komen we samen tot één nieuwe woningcorporatie, die het beste van beide fusiepartners meeneemt en tegelijkertijd ook een krachtig, nieuw verhaal vertelt? Een sociale, duurzame partij met een passende naam en een aantrekkelijk gezicht?

Onze aanpak

‘Wat vinden jullie en jullie bewoners nu écht belangrijk?’ Die vraag stond in het hele traject centraal. In de verkenning van de kansen en meerwaarde van een fusie, in de fusie-effectrapportage … En toen vervolgens de kogel door de kerk was – we worden één club! – namen we de belangrijkste waarden mee in een mooie bijeenkomst met bewoners en medewerkers. Daar ontstond de naam Woonwaarts. Een naam waar beweging in zit.
Hoe ziet Woonwaarts er dan uit? En wat voor manier van praten hoort daarbij? Ook met die vragen gingen we met elkaar aan de slag. In een vertel- en verbeeldsessie gaf een groep medewerkers kleuren, vormen, beelden, karakter en woorden aan Woonwaarts.

Het resultaat

Samen ontwikkelden we zo een sterke identiteit voor Woonwaarts: logo, huisstijl, manier van praten en vele communicatie-uitingen en middelen. Woonwaarts is nu al een vertrouwd gezicht in Nijmegen, Beuningen en Druten, waar het samen met bewoners en partners werkt aan sociaal duurzame buurten.

“Onze nieuwe organisatie vroeg om een nieuwe naam. En dus een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Voor ons als communicatieteam een leuke uitdaging waarin Einder ons begeleidde maar vooral inspireerde.”

 

Anne van Langen,
medewerker Communicatie Woonwaarts
Wij vertellen je graag meer over dit project.
 • Petra Smits

  Ontwerper petra@einder.com
 • Teun Boumans

  Schrijver/adviseur en partner teun@einder.com
 • Ingeborg Scheffers

  Ontwerper ingeborg@einder.com
 • Zoek je iemand anders? Bekijk hier ons hele team.