Vraag
Aanpak
Resultaat

Interim communicatieadvies bij SSH&

Toen bij de Stichting Studentenhuisvesting Arnhem en Nijmegen (SSH&) een communciatiespecialist vertrok, hadden ze op korte termijn behoefte aan een tijdelijke collega. Iemand die zou helpen om lopende projecten draaiende te houden, (on)gevraagd advies kon geven en wilde bijdragen aan strategischer communicatie bij SSH&. Nou, creatieve strategen die dat kunnen, hebben we bij Einder wel! Zo pakten we het aan.

communicatieadvies
De vraag

SSH& is met ruim 7000 kamers, studio’s en appartementen dé studentenhuisvester in Arnhem en Nijmegen. Zij vroegen ons: kan Einder een tijdelijke communicatiekracht leveren? Met hun verzoek stuurden ze een heldere lijst mee met daarop lopende en nieuwe projecten die we konden oppakken. Zoals de communicatie rondom een nieuw complex en over thema’s als duurzaamheid en eenzaamheid. Zowel strategische, adviserende als uitvoerende taken. Dat zag er goed uit. Dus antwoordden wij volmondig ‘ja’!

Onze aanpak

Een interimmer vanuit Einder betekent dat we een vooruitgeschoven pion op locatie inzetten. Een team van andere Einders is op de achtergrond altijd beschikbaar. In dit geval ging Huib bij SSH& aan de slag als de interne collega die op locatie meedraaide en vragen ophaalde waar collega’s ‘thuis’ bij Einder aan meewerkten. Zo had SSH& niet één interimmer, maar een interimteam.

Al snel werd duidelijk: er is veel meer te doen dan de oorspronkelijke lijst met projecten. Zoals dat gaat op iedere communicatieafdeling. Onze communicatiekracht kwam dus goed van pas.

Het resultaat

Zeven maanden lang boden we de helpende hand bij ad hoc bewonerscommunicatie over werkzaamheden, brieften we collega’s over persvragen en deelden we nieuws via intranet, de corporate website en sociale media.

Tegelijk hadden we de strategische helicopterview die SSH& nodig had. We analyseerden hoe de communicatie strategischer kan, en wat daarvoor nodig is. En we brachten een lijn in de communicatiemiddelen met instructies voor huurders en leefregels. Daarvoor bedachten we een herkenbaar concept in SSH&-stijl. Daarin ontwierpen we bijvoorbeeld een flyer voor internationale studenten, deurstickers over correct toiletgebruik en een bord met huisregels voor in een ontmoetingsruimte.

Aan het eind van de interimperiode gaven we een aantal adviezen op basis van ons kijkje in de keuken bij SSH&. Inclusief concrete ideeën voor vervolgprojecten waarmee SSH& verder kan bouwen aan strategische communicatie.

Ik kijk terug op een fijne samenwerking met Einder. De operationele ‘doe-dingen’ waren in goede handen, maar ook op strategisch vlak was het fijn om een sparringspartner vanuit Einder te hebben. Huib maakte zich de inhoud van SSH& snel eigen, maar bleef ook de juiste, kritische vragen stellen en hield ons daardoor scherp. Met nog een heel team tekstschrijvers, adviseurs en grafisch vormgevers achter de hand, konden we bij verschillende vraagstukken altijd snel schakelen.
Brecht Weelink - Specialist Communicatie