Vraag
Aanpak
Resultaat

Woonwaarts: een nieuw, maar vertrouwd verhaal

Woningcorporaties Standvast Wonen en De Gemeenschap gingen samen. De nieuwe corporatie had een gezicht, eigen woorden en een naam nodig: Woonwaarts.
campagne | communicatiemiddelen | fusie | identiteit
De vraag

Nieuw verhaal vanuit twee fusiepartners

Hoe komen we samen tot één nieuwe woningcorporatie. Een organisatie die het beste van beide fusiepartners meeneemt en tegelijk een krachtig, nieuw verhaal vertelt? Een sociale, duurzame partij met een passende naam en een aantrekkelijk gezicht?

Onze aanpak

Waarden meenemen in de naam

‘Wat vinden jullie en jullie bewoners nu écht belangrijk?’ Die vraag stond het hele traject centraal. Vanaf het moment dat we verkenden wat de kansen en meerwaarde van een fusie zouden zijn. Tot in het rapport met de ambities en effecten van de fusie – de fusie-effectrapportage – waarin we de waarden van de nieuwe organisatie lieten doorklinken. Toen de kogel door de kerk was – we worden één club! – namen we de belangrijkste waarden mee in een mooie bijeenkomst met bewoners en medewerkers. Daar ontstond de naam Woonwaarts. Een naam waar beweging in zit.

Hoe ziet Woonwaarts er dan uit? En wat voor manier van praten hoort daarbij? Ook met die vragen gingen we tijdens deze campagne met elkaar aan de slag. In een vertel- en verbeeldsessie gaf een groep medewerkers kleuren, vormen, beelden, karakter en woorden aan Woonwaarts.

Het resultaat

Sterke identiteit voor Woonwaarts

Samen ontwikkelden we zo een sterke identiteit voor Woonwaarts: logo, huisstijl, manier van praten en vele communicatie-uitingen en middelen. Woonwaarts is inmiddels een vertrouwd gezicht in Nijmegen, Beuningen en Druten, waar het samen met bewoners en partners werkt aan sociaal duurzame buurten.

“Onze nieuwe organisatie vroeg om een nieuwe naam. En dus een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Voor ons als communicatieteam een leuke uitdaging waarin Einder ons begeleidde maar vooral inspireerde.”
Anne van Langen, medewerker Communicatie Woonwaarts