Vraag
Aanpak
Resultaat

De website van SZR in een toegankelijk nieuw jasje

Op het moment dat we SZR (Stichting Zorgcentra Rivierenland) voor het eerst ontmoetten, wilden ze toevallig nét beginnen met een nieuwe website. Laat dat maar aan Einder over. De match was snel gemaakt. Samen met deze zorgorganisatie namen we hun hele website op de schop.

ouderenzorg | webontwerp
De vraag

Heldere structuur voorop

De vragen waar we ons mee bezighielden waren: hoe maken we een eigentijdse, gestructureerde website waarmee we met name onze primaire doelgroep – cliënten en hun mantelzorgers – een goede, frisse indruk geven van onze organisatie? En hoe zorgen we ervoor dat mensen zich daar net zo welkom voelen als op onze locaties?

Onze aanpak

Van aanbod- naar vraaggericht

Om erachter te komen wie SZR precies is, organiseerden we strategische sessies voor de verschillende doelgroepen. Wat zijn de ambities? Wie willen we bereiken? Wat vinden we belangrijk? Zo konden we samen de focus bepalen en een basis leggen voor de nieuwe website. Eigen regie voor cliënten en medewerkers was hierbij een van de belangrijkste speerpunten. Net als ‘snel de juiste informatie kunnen vinden’. Daarom kozen we voor een vraaggerichte website. Waar de behoefte van de bezoeker leidend is.

Na de sessies ging Einder aan de slag met de webstructuur en het ontwerp. Ook maakten we nieuwe foto’s voor de website. Het hele proces hielden we een helicopterview. Met de strategische sessies in ons achterhoofd, keken we samen met SZR of we de juiste dingen deden.

Het resultaat

Een toegankelijke website voor iedereen

We ontwikkelden een toegankelijke website, waarop informatie voor alle doelgroepen makkelijk te vinden is. De heldere structuur en korte teksten zorgen ervoor dat de site aansluit bij de kernwaarden van SZR; gastvrij, betrokken en deskundig. Kleur en fotografie zijn nu belangrijke visuele elementen. De website staat bovendien dicht bij de organisatie. Het voelt ‘echt’.

“Ik heb al veel positieve reacties gekregen. De site straalt nu onze kernwaarden uit; gastvrij, betrokken en deskundig. Je ziet aan het eindproduct dat overal goed over is nagedacht. Ook was de samenwerking met Einder heel fijn!”
Wilma Koning, marketingadviseur SZR
“SZR verdient een prijs omdat dit het voorbeeld is van een goede aanpak. We hebben de belangrijkste doelgroepen betrokken bij de ontwikkeling van de site. Zo konden we een frisse site maken met een heldere structuur, zodat de doelgroep meteen de juiste informatie kan vinden. SZR ging er écht voor met ons!”
Hanneke Vervoort, vormgever Einder Communicatie

Meer weten?

Ben je benieuwd naar de website van SZR? Bekijk ‘m hierOf neem contact op met een van onze collega’s.