Vraag
Aanpak
Resultaat

Vraaggerichte website voor Rijnstad maatschappelijk werk

Stichting Rijnstad doet maatschappelijk werk in Arnhem en omgeving. Ze staan voor een samenleving waaraan iedereen kan deelnemen. Inwoners kunnen voor veel verschillende zaken bij Rijnstad terecht. Van ondersteuning bij de opvoeding tot advies over geld en regelzaken. En van jongerenwerk tot initiatieven voor sociale, leefbare wijken. Maar hoe vinden bezoekers wat ze zoeken? Met die vraag in ons achterhoofd ontwikkelden we voor Rijnstad een nieuwe website.

stijlontwikkeling | webontwerp
De vraag

Rijnstad heeft een breed aanbod. Op de oude website was het voor de – laaggeletterde – doelgroep moeilijk om het aanbod te vinden dat past bij hun vraag. Rijnstad vroeg Einder: kunnen jullie voor ons een vraaggerichte website maken? Waarop de behoefte van de doelgroep en toegankelijkheid centraal staan. En die aansluit bij de doelgroep door aansprekend beeld en begrijpelijke taal.

Onze aanpak

Onderzoek

Om de website vraaggericht te maken, wilden we de vragen die spelen bij de doelgroep goed kennen. Daarom deden we eerst een onderzoek. Wat zoeken mensen op de website van Rijnstad? En op welke manier? We bekeken welke woorden bezoekers gebruiken en welke voorbeeldzinnen hen het best helpen bij het zoeken.

Op basis van ons onderzoek maakten we de vier ingangen voor de website. Met de meest gezochte thema’s en de juiste woorden.

rijnstad website einder
rijnstad website ontwerp

Omdenken

We hielpen Rijnstad ook om op een andere manier naar hun eigen aanbod te kijken. Hoe konden zij de aanbodgerichte content van de oude website vertalen naar vraaggerichte inhoud voor de nieuwe website? En hoe maken we het aanbod op verschillende manieren vindbaar op de website? Verwijzers en andere professionals, een secundaire doelgroep, zijn namelijk wél geholpen met aanbodgerichte informatie.

“Einder was duidelijk de juiste match voor Rijnstad. Door de ruime ervaring in de zorg- en welzijnssector. En door het vriendelijke contact. Het was een prettige samenwerking.”
Madelief Emmens – Communicatieadviseur Rijnstad
Het resultaat

Vraaggericht, dichtbij en toegankelijk

De nieuwe website van Rijnstad neemt bezoekers bij de hand bij het vinden van de antwoorden op hun vragen. Met een zoekbalk die suggesties geeft en slim gekozen voorbeeldvragen. En door andere manieren van contact opnemen, zoals bellen, laagdrempelig te maken. Het taalniveau en woordgebruik van de teksten sluiten aan bij het zoekgedrag van de doelgroep. Zo komen mensen via een zoekmachine ook op de juiste pagina terecht.

Op de website gebruiken we een groot aantal nieuwe foto’s van Willeke Kieft. Die stralen de betrokkenheid van Rijnstad met de doelgroep uit.

De nieuwe website maakt het maatschappelijk werk van Rijnstad toegankelijker voor de mensen die dit het hardst nodig hebben.

“Onze nieuwe website, wát een verbetering! Wij zijn erg blij met het frisse resultaat.”
Madelief Emmens – Communicatieadviseur Rijnstad