Vraag
Aanpak
Resultaat

Visuele identiteit voor Cello. Zó ziet menswaardige zorg eruit!

Cello ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking in de regio ’s-Hertogenbosch (Rosmalen, Vught, Haaren). Elke dag werken 2.400 medewerkers en 1.400 vrijwilligers samen met 2.500 cliënten en hun familie aan ‘een goed leven’. Met alles wat daarbij hoort: een fijne plek om te wonen, te werken, te leren en te ontspannen. Tijd voor een visuele identiteit voor Cello die dat laat zien.

identiteit | stijlontwikkeling | tone of voice | webontwerp | werkgeversmerk | zorgen
De vraag

Cello sluit aan bij de leefwereld van cliënten. Samen met hen kijken Cellomedewerkers iedere dag wat er wél kan. Aan Einder de vraag: willen jullie ons helpen om onze visie en waarden uit te stralen in onze visuele identiteit? Zodat cliënten, hun familie, medewerkers en werkzoekenden Cello zien en ervaren als ‘professionals in menswaardige zorg’. Nou graag!

cello zorg sessie huisstijl
cello zorg sessie huisstijl
cello zorg sessie huisstijl
Onze aanpak

Wij geloven dat je een huisstijl niet kunt ontwikkelen vanachter je bureau – Esther schreef er al eens een blog over. Daarom werken we in huisstijltrajecten altijd intensief samen met onze doelgroepen. Bij Cello organiseerden we interactieve sessies met cliënten, ouders en medewerkers. Samen bepaalden zij welke kleuren, vormen, fotografie en lettertypen het beste aansluiten bij de kernwaarden van Cello.

Met de uitkomsten van de sessies gingen wij aan de slag. We analyseerden de bestaande huisstijl en brachten – daar waar nodig – vernieuwing aan. Het resultaat deelden we met alle deelnemers van de sessies en natuurlijk met Cello’s managementteam. Met hun goedkeuring pasten we de nieuwe huisstijl toe op alle middelen van Cello. Van de arbeidsmarktcommunicatie tot de vernieuwde website en sociale mediakanalen. En van de correspondentieset tot Cello’s magazine ‘CelloZien’.

cello zorg huisstijl einder
cello zorg website einder
cello zorg huisstijl einder
Het resultaat

De fijne samenwerking met Cello leverde alleen maar winnaars op. Wij leefden ons uit op een creatief concept. En medewerkers van Cello lopen wég met de resultaten! Kijk maar eens naar deze foto’s van een wervingscampagne in de Week van Zorg en Welzijn… Daar doen wij natuurlijk graag aan mee.

cello zorg werkgeversmerk vacatures campagne
cello zorg werkgeversmerk vacatures campagne
“Ik vind het mooi dat Einder – samen met onze cliënten, hun ouders en medewerkers – een herkenbare stijl heeft ontwikkeld, die precies uitstraalt waar wij voor staan en waar we bovendien de komende jaren mee vooruit kunnen.”
Frank van Beers, voorzitter raad van bestuur Cello
cello zorg lev werkgeversmerk vacatures campagne
cello zorg lev werkgeversmerk vacatures campagne