Vraag
Aanpak
Resultaat

De Waalboog gaat voor een nieuwe visie

De Nijmeegse zorgorganisatie De Waalboog onderzocht haar rol in de samenleving. Ouderen blijven vaker en langer thuis wonen, en traditionele verzorgingstehuizen komen leeg te staan. Dus vroeg De Waalboog zich af: wat is onze plek? En wat is onze visie op ouderenzorg?

communicatiemiddelen | ouderenzorg | stijlontwikkeling | visie | webontwerp
De vraag

Een nieuwe, toegankelijke visie De Waalboog

Het bestuur van De Waalboog riep onze hulp in voor het schrijven van een nieuw visiedocument. Dit strategisch ontwikkelplan werd een helder beleidsstuk. Prettig voor bestuurders, maar niet zo toegankelijk voor medewerkers en andere betrokken bij De Waalboog. Terwijl de veranderingen hen óók aangaan. Zo ontstond het idee om de nieuwe visie te vertalen in een concrete projectstijl. Dat werd ‘Zo thuis als maar kan’, een koepelstijl met middelen om het nieuwe verhaal van de Waalboog te vertellen aan medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers.  

We werkten met deze vraag: kunnen jullie ons helpen bij het helder formuleren van onze nieuwe visie?

Onze aanpak

Voor elk wat wils binnen de bestaande huisstijl

Hoe pakten we dit aan? Fotografe Goedele Monnens ging samen met Einder op bezoek bij De Waalboog om de ‘driehoek’ van cliënt, zijn netwerk en professionals in beeld te brengen. Uitgangspunt bleef altijd de achterliggende nieuwe visie van De Waalboog: de cliënt staat centraal, met daaromheen zijn verwanten, vrijwilligers en professionals. 

De opdracht was om te werken binnen de bestaande huisstijl. Een nieuw logo was niet nodig, maar we besloten wel een paar effectieve aanpassingen te doen. Zo gaven we het blauw-oranje logo van De Waalboog een lila tint, die rustiger oogt. Deze kleur lieten we ook terugkomen in de rest van de stijl. Met de nieuwe slogan ‘Zo thuis als maar kan’ benadrukten we dat De Waalboog staat voor zorg op maat. Soms thuis, soms op locatie, maar altijd in samenspraak met de cliënt.

Het resultaat

Een aansprekend verhaal in tekst en beeld

Het nieuwe verhaal van de Waalboog gaven we vorm in een digitaal magazine. Bij Einder vinden we dit een prettige vorm, omdat je als organisatie nét wat creatiever je verhaal kunt doen dan op papier. Met een aansprekende mix van tekst, foto én video!

Een onderdeel van het online magazine is een korte documentaire over het leven van een cliënt van De Waalboog, en hoe haar mantelzorger en begeleider samen zorg dragen voor haar. “Je krijgt liefde terug, je krijgt dankbaarheid terug, het is gewoon fantastisch.”