Vraag
Aanpak
Resultaat

De identiteit en middelen van Veluwonen staan als een huis

Als twee organisaties samengaan, moeten ze opnieuw uitzoeken ‘waar ze van zijn’. Zo ook Sprengenland Wonen en Woningstichting Brummen. Na hun fusie waren deze twee Gelderse wooncorporaties op zoek naar een nieuwe, eigen identiteit, met bijbehorende huisstijl en middelen.

communicatiemiddelen | fusie | identiteit | missie | stijlontwikkeling | visie
De vraag

Naar één organisatie

De volgende vraag stond centraal tijdens het project: hoe maken we van twee aparte organisaties één nieuwe woningstichting met een sterke identiteit, duidelijk verhaal en passende middelen?

Onze aanpak

Veluwonen en Einder: no-nonsense samenwerking

Meteen tijdens het startgesprek hadden we een goede klik! De no-nonsense stijl van de corporatie bleek precies aan te sluiten bij de aanpak van Einder. Tijdens een ‘fundament-dag’ bepaalden we in één klap, met alle medewerkers, de karakteristieken van de nieuwe organisatie.

Vanuit de nieuwe visie en een schets van de verschillende doelgroepen kwamen we tot de karakteristieken en de verbeelding ervan in een moodboard. Het bleek een goede zet: de fundament-dag leidde tot enorm veel input, waaronder goede ideeën voor de naam. Na een nachtje slapen waren we er samen over uit. Veluwonen: dat is ‘m!

Wie zijn de doelgroepen?

Tijdens de sessie brachten we ook de vier hoofddoelgroepen van Veluwonen in kaart. Op welke manier waren de twee oude corporaties met hun mensen in gesprek? En waar kan dat beter?

Zo ontdekten we bijvoorbeeld dat een groot deel van de Veluwonen-huurders ouderen zijn die niet of nauwelijks internet gebruiken. Hun enige ‘contact’ met de wooncorporatie bleek het tweejaarlijkse magazine. Daarom besloten we te investeren in de ontwikkeling van een nieuw, eigentijds huurdersblad.

“Een fusie is hét moment om je hele communicatie tegen het licht te houden. Wat blijf je doen en wat werkt misschien niet meer? Bij Veluwonen ging dat dankzij de soepele samenwerking van een leien dakje.”
Claudia Verbeeck, adviseur/vormgever Einder Communicatie
Het resultaat

Veluwonen: identiteit én middelen

Het resultaat mag er zijn. Einder staat alleen niet aan de basis van een nieuwe identiteit, we maken ook plannen en voeren die uit. Van klantreis tot middelenplan. Naast het ontwerp van de huisstijl hielpen we Veluwonen met de doorontwikkeling van hun nieuwe website. Bovendien ontwierpen we alle communicatiemiddelen: van huurdersmap en informatiefolder tot correspondentie-set.

Veluwonen ging daarna zelf verder haar verhaal te vertellen. Wanneer dat nodig is, staat Einder klaar als adviseur. Met een frisse naam, huisstijl én bijbehorende middelen is Veluwonen als gefuseerde woningstichting klaar voor de toekomst!

“Al na vijf minuten waren we diep met elkaar in gesprek over onze cultuur. Einder stelde voor dat we over huizen gingen praten in plaats van woningen, of nog erger: verhuureenheden. Hebben we gelijk ingevoerd!”
Marco de Wilde, directeur Veluwonen

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar de stijl van Veluwonen? Bekijk hun website! Of neem contact op met een van onze collega’s.