• identiteit
  • ouderenzorg

De nieuwe website van SZR is nu toegankelijk voor iedereen

Op het moment dat we SZR (Stichting Zorgcentra Rivierenland) voor het eerst ontmoetten, wilden ze toevallig nét beginnen met een nieuwe website. Laat dat maar aan Einder over. De match was snel gemaakt. Samen met deze zorgorganisatie namen we hun hele website op de schop.

 

Heldere structuur voorop

We gingen aan de slag met de vraag: hoe maken we een eigentijdse, gestructureerde website waarmee we met name onze primaire doelgroep – cliënten en hun mantelzorgers – een goede, frisse indruk geven van onze organisatie? En hoe zorgen we ervoor dat mensen zich daar net zo welkom voelen als op onze locaties?

 

 


Van aanbod- naar vraaggericht

Om erachter te komen wie SZR precies is, organiseerden we een strategische sessie. Wat zijn onze ambities? Wie willen we bereiken? Wat vinden we belangrijk? Zo konden we samen de focus bepalen en een basis leggen voor de nieuwe site. Eigen regie voor cliënten en medewerkers is een van de belangrijkste aandachtspunten. Net als snel de juiste informatie kunnen vinden. Daarom moest er een vraag- en geen aanbodgerichte website komen. We haalden in sessies met cliënten en medewerkers vervolgens hun wensen en behoeften op. Wat willen zij snel kunnen vinden en welke uitstraling spreekt hen aan?

 

Met deze waardevolle input ging Einder aan de slag met een nieuwe webstructuur en een fris ontwerp. Daar horen aansprekende foto’s bij, waarop ook medewerkers een belangrijke rol spelen. De foto’s laten zien hoe medewerkers bijdragen aan eigen regie voor hun bewoners. Tijdens het proces keken we, met de sessies in ons achterhoofd, samen met SZR of alles bleef bijdragen aan hun nieuwe strategie.

 

 

Een toegankelijke website voor iedereen

Het resultaat is een toegankelijke website, waarop je snel op de juiste plek bent. De heldere structuur en korte teksten zorgen ervoor dat de site aansluit bij de kernwaarden van SZR; gastvrij, betrokken en deskundig. Ook de kleuren en fotografie dragen daar nu actief aan bij. De website staat bovendien dichter bij de organisatie, medewerkers en cliënten. Ze herkennen het karakter van SZR. Benieuwd geworden? Neem een kijkje > www.szr.nl

 

 

“De website is overzichtelijk en van deze tijd. We krijgen veel positieve reacties. De site straalt onze kernwaarden uit en je ziet aan het eindproduct dat overal goed over is nagedacht. Ook was de samenwerking met Einder heel fijn!”
– Wilma Koning, marketing communicatieadviseur SZR.

Wij vertellen je graag meer over dit project.
  • Claudia Verbeeck

    Adviseur/ontwerper en partner claudia@einder.com
  • Hanneke Vervoort

    Ontwerper hanneke@einder.com
  • Zoek je iemand anders? Bekijk hier ons hele team.