Vraag
Aanpak
Resultaat

Stijlmagazine voor kinderopvang-organisatie KION

Tof, het inrichtingsconcept van kinderopvangorganisatie KION. Van de kleur op de muur, tot aan de rieten opbergmanden: over álles is nagedacht. Doel van de nieuwe inrichting? De ontwikkeling van kinderen stimuleren en ondersteunen. Daarnaast moet de nieuwe look & feel meer eenheid brengen. Maar hoe zorg je dat zo’n concept goed landt? En pedagogisch medewerkers niet kunnen wachten om hun groepsruimte te restylen?

communicatiemiddelen | gedragsverandering
De vraag

Stijlmagazine

Maak een stijlmagazine voor clustermanagers en pedagogisch medewerkers dat gericht is op verandering in kennis, houding en gedrag. Zorg dat medewerkers snappen wat het inrichtingsconcept inhoudt en waarom een restyling van hun groep nodig is. Inspireer en enthousiasmeer ze. En laat ze zien wat ze zelf aan de inrichting van hun locatie kunnen doen en welke hulp ze daarbij kunnen verwachten.

Daarnaast moet het magazine ook dienst doen als externe profileringstool, zodat schoolbesturen en -directies zien dat KION kinderen een aansprekende, uitdagende en veilige omgeving biedt.

Onze aanpak

Strategisch beleid, kernwaarden en bladformule

We verdiepten ons in het pedagogisch inrichtingsconcept van KION, maar ook in de organisatie zelf. Wat is het strategisch beleid van KION en welke rol neemt het magazine daarbinnen in? Wat zijn de kernwaarden en hoe laten we die doorklinken in het blad? Hoeveel rek zit er in de huisstijl? Want vaak mag je je met een magazine nét iets meer vrijheid permitteren. En hoeveel ruimte biedt KION haar medewerkers om het inrichtingsconcept naar eigen inzicht toe te passen? Dat is nogal bepalend voor de manier waarop je de lezer aanspreekt.

Op basis van alle input werkten we de bladformule uit, inclusief tone of voice en beeldtaal. De productie van tekst en beeld splitsten we op: KION een deel, wij een deel. Bladmanagement, eindredactie en vormgeving lagen wel volledig in onze handen.

Het resultaat

Magazine met interviews, stijlimpressies en mee

Binnenpret: een aantrekkelijk, speels stijlmagazine met een mix van interviews, stijlimpressies, shoppingpagina’s, tips & tricks, metamorfoses, DIY’s en stappenplannen. Het magazine is met enthousiasme ontvangen door de organisatie. Pedagogisch medewerkers nemen het vaak onder de arm mee bij het shoppen voor nieuwe meubels en materialen. Bovendien ligt het vaak op tafel bij het stylen van nieuwe activiteitenhoeken. Zo maakten veel locaties al een frisse start met de nieuwe pedagogische inrichting.