Vraag
Aanpak
Resultaat

Nieuwe strategie, kernwaarden, visuele identiteit en website voor ROC Nijmegen

De komende jaren richt ROC Nijmegen zich op talentontwikkeling van studenten en werkenden, door in het hart van de arbeidsmarkt – samen met werkgevers – vorm te geven aan het onderwijs van de toekomst. Hoe communiceer je daarover met iedereen die belangrijk voor je is? Hoe klinkt dat? En hoe ziet dat eruit? Wij maakten er werk van.

identiteit | magazine | stijlontwikkeling | webontwerp | webstructuur
De vraag

ROC Nijmegen vroeg ons om hun ambities en strategie helder te verwoorden en te verbeelden. Op een manier die zowel jongeren, als werkenden en werkgevers aanspreekt.

Onze aanpak

We organiseerden sessies met studenten, docenten, managers en de directie van ROC Nijmegen om hun verhaal scherp te krijgen. Ook haalden we het karakter van ROC op, en de beelden die daarbij leven. Met de scooter maakten onze stagiairs nog een aanvullende tour door de organisatie, om zoveel mogelijk studenten en medewerkers te bereiken.
Op basis van alle input ontwikkelden we een nieuwe huisstijl, een nieuwe slogan en een nieuwe website, die we ook allemaal testten bij de doelgroepen.
Ook maakten we het kekke koersmagazine, een animatie en de communicatiemiddelen voor de open dag! Momenteel werken we samen met de Grafische Werkplaats van het ROC en begeleiden we hen bij de uitwerking van de rest van de middelen.

Het resultaat

ROC Nijmegen zet zichzelf stevig op de kaart, als opleider en partner in de regionale arbeidsmarkt. Aanstekelijk, verbindend, ondernemend en ontwikkelingsgericht.

“We hebben als organisatie ongekend snel een nieuwe strategie en een nieuwe huisstijl ontwikkeld. Ik durf wel te zeggen dat dit voor een heel groot deel te danken is aan de teamleden van Einder. Zij zijn invoelend, to-the-point, soms licht sturend in de goede zin van het woord, en enorm bevlogen in hun vak.”
Carola Philipsen - Manager Team Communicatie