Vraag
Aanpak
Resultaat

Positionering, kernwaarden en een nieuwe website voor Severinus

Severinus helpt mensen met een verstandelijke beperking om op hun eigen manier mee te doen in de maatschappij. Severinus’ ambities en uitdagingen voor de komende jaren staan klip en klaar in het koersplan. Maar hoe breng je die plannen tot leven? Wij gingen samen met medewerkers en cliënten aan de slag.

identiteit | webontwerp
De vraag

Bij een nieuw koersplan wil je dat iedereen die belangrijk voor je is weet wat je bedoelt, wat je wilt bereiken en wat je van elkaar mag verwachten. Dat vraagt om authentieke, heldere en aanstekelijke communicatie.

Onze aanpak

Hoe dan?!
Samen met cliënten, ouders en medewerkers ontwikkelden we – binnen een paar maanden! – een nieuw kernverhaal, nieuwe kernwaarden, een nieuwe huisstijl én een nieuwe website. Om dat voor elkaar te krijgen, organiseerden we een serie interactieve sessies. De onderscheidende kracht van Severinus zit ‘m namelijk niet in wat ze doen, maar juist in hoe ze dat doen. En wie weet dat nou beter dan de medewerkers en de cliënten zelf?

Het resultaat

Daar wil je bij zijn
In die sessies formuleerden we samen de nieuwe kernwaarden, legden we de basis voor de visuele vertaling én een nieuwe, vraaggerichte website, waar Severinus jaren mee vooruit kan. Ook ontstond tijdens de sessies een nieuw motto. Want zoals de cliënten het zelf zeggen: “Severinus, daar wil je bij zijn!”

We wilden onze positionering onder de loep nemen én meteen een nieuwe website ontwikkelen. Een uitdagende opdracht, vooral omdat de doorlooptijd heel kort was. Einder pakte goed door, zonder concessies te doen aan de zorgvuldigheid tijdens het traject. Het resultaat? Een aanscherping van onze kernwaarden, kernboodschap en een mooi fundament voor de opfrissing van onze huisstijl. Na de lancering van de nieuwe huisstijl en de website, namen we ook de overige middelen onder handen. Wij zijn trots op het resultaat, vooral op de illustratielijn die we samen hebben uitgewerkt.
Anne Smetsers, adviseur Communicatie en PR bij Severinus