Vraag
Aanpak
Resultaat

OBG: nieuwe propositie en huisstijl

Soms is het goed om even stil te staan en jezelf af te vragen waar je goed in bent en wie je wilt zijn. Zeker als je al meer dan 400 jaar bestaat, zoals OBG. In al die jaren is de wereld flink veranderd. Wat voor rol speelt OBG in de wereld van vandaag? En hoe vertel je dat verhaal aan de mensen voor wie je er bent? Samen met OBG zochten we dat uit.

communicatiemiddelen | ouderenzorg | schrijftraining | stijlontwikkeling | tone of voice | visie | webontwerp
De vraag

Wie zijn we eigenlijk?

We hebben het gevoel dat mensen niet precies weten wat wij doen en waarvoor ze bij ons moeten zijn. Misschien weten we het zelf wel niet goed genoeg. Willen jullie helpen om te onderzoeken en helder te formuleren wie we zijn, wat we doen en waar we voor staan?

"Vanaf het begin betrokken we veel mensen: cliënten, vrijwilligers en partners. De input ging soms alle kanten op, maar Einder kwam altijd tot de kern. Ze hielden ons bij de les en ze kregen steeds opnieuw scherp wat we nu precies wilden bereiken."
Margje Lubbers - bestuurder OBG
Onze aanpak

Senior voor senioren

Bij OBG bruist het. Er gebeurt veel, te veel om telkens op te noemen. Dus onderzochten we wat de activiteiten en diensten van OBG verbindt. En waarom OBG zich juist daarmee bezighoudt. Om die samenhang te vinden, begonnen we bij het begin. Bestuurders, medewerkers en vrijwilligers van OBG gingen samen op zoek naar antwoorden op vragen als: Wie zijn wij en wie willen we zijn? Wat kenmerkt ons? En met wie willen we in gesprek zijn?

Wat blijkt? OBG, zelf een senior, bewust van zijn eigen geschiedenis en schat aan ervaring, wil midden in de maatschappij staan. OBG is een goede buur bij wie de deur open staat voor medesenioren, maar ook voor jongere generaties. Bij wie je binnenloopt voor gezellige ontmoetingen. En die voor je zorgt als je wel wat hulp kunt gebruiken.

Het resultaat

Oude club, nieuw verhaal, frisse uitstraling

We definieerden twee heldere pijlers die direct laten weten waarvoor je bij OBG moet zijn: Activiteiten & Ontmoeten en Zorg & Gezondheid. En we omschreven OBG in een nieuwe kernboodschap. Uit dit nieuwe verhaal volgt een nieuw motto: Voel je goed, voel je thuis.

We maakten ook een nieuwe huisstijl. In het logo blijft de poort centraal staan, als herinnering aan de geschiedenis van OBG. Maar nu met een open, uitnodigende uitstaling. Precies zoals je van OBG verwacht.

We ontwikkelden een nieuwe, vraaggestuurde website rondom de twee centrale pijlers. En we fristen alle OBG-middelen op, zowel in beeld als in taal. Bekijk bijvoorbeeld eens de website. Om schrijvende OBG-medewerkers mee te nemen in de nieuwe toon, gaven we aan hen een schrijftraining.

"Ik was vaak blij verrast dat de dingen die Einder voorstelde zó veel opleverden. Bijvoorbeeld een onderzoek onder cliënten. En de persona's die we maakten. Daardoor hebben we onze doelgroepen nu veel beter in beeld."
Margje Lubbers - bestuurder OBG