Vraag
Aanpak
Resultaat

BrabantWonen denkt duurzaam met blijvertjes

Woningcorporatie BrabantWonen besloot om gebruikte producten en materialen in te gaan zetten bij reparaties. Voorwerpen die nog goed van kwaliteit zijn, krijgen zo een tweede leven. Nadat ze grondig zijn schoongemaakt, nagekeken en opgeknapt. Een werkwijze die past bij de duurzaamheidsambities van de corporatie. En die tegelijkertijd vraagt om zorgvuldige én positieve communicatie. Met en naar medewerkers en bewoners. Einder dacht en deed mee met de campagne, vanaf het begin.

campagne | communicatiemiddelen
De vraag

Enthousiast maken

We willen gebruikte materialen plaatsen bij bewoners. Hoe zorg je ervoor dat onze vakmannen én de bewoners daar enthousiast – of op zijn minst welwillend – tegenover staan?

Onze aanpak

Blijvertjes

We gingen aan de slag met de vakploeg; de mensen die reparaties uitvoeren bij bewoners. Wat zijn de voors en tegens? Hoe zullen de bewoners reageren? En wat is dan je antwoord? Samen hadden we een mooie middag met discussie, rollenspellen en zelfs een rondje reclame maken. Met als resultaat een positieve vakploeg, die zich gesteund voelt.

We noemden de gebruikte producten al snel ‘blijvertjes’. Zo heten ze nog steeds. We ontwikkelden een sterk kernverhaal om ze binnen en buiten BrabantWonen te introduceren. Alle betrokken medewerkers en afdelingen kregen een heldere uitleg, voordat we de nieuwe werkwijze naar buiten brachten.

“Ik heb mogen ervaren hoe enorm belangrijk een goede communicatiestrategie in zo’n project is. Dat hebben jullie prima voor ogen gehad. Blij verrast dat wij mede hierdoor zo veel draagvlak en enthousiasme hebben weten te creëren.”
Joris van Lokven, Manager Dagelijks Onderhoud BrabantWonen
Wasbak blijvertje
Blijvertjes slot en spiegel
Het resultaat

Verschillende communicatiemiddelen

Het resultaat van de campagne? We maakten een leaflet voor bewoners met heldere informatie en de blijvertjes kregen een eigen webpagina. Ze doen het ook goed in de papieren en sociale media. Roepen enthousiaste reacties op en inspireren ook andere woningcorporaties om serieus na te denken over circulair renoveren.