Vraag
Aanpak
Resultaat

Imago Radboud Honours Academy

De Radboud Honours Academy: een eliteclubje voor de beste en hardst werkende studenten van Nijmegen. Tenminste, dat dachten de meeste studenten. Om te laten zien hoe het werkelijk zit en om toegankelijkheid uit te stralen naar álle Radboud-studenten vroegen ze ons mee te denken over een imagoverandering.

boekontwerp | identiteit | stijlontwikkeling | tone of voice
De vraag

Imagoprobleem

Het imagoprobleem van de Honours Academy zorgde niet alleen voor een verkeerd beeld onder potentiële honoursstudenten; voor deelnemers paste het beeld dat ze vooraf hadden niet bij wat ze zelf bij honours meemaakten. Daarom wilde de Honours Academy het merk opnieuw in de markt zetten – herpositioneren – door eenduidig, herkenbaar en zichtbaar te zijn. We gingen aan de slag met het volgende vraagstuk: hoe frissen we ons imago op zodat we de Radboud Honours Academy beter op de kaart zetten?

“Einder voelde direct aan waar we naar op zoek waren, kwam met goede ideeën en hield ons een kritische spiegel voor. De perfecte partner voor dit project.”
Noortje ter Berg, Programmaregisseur Honours Academy
Onze aanpak

Onderzoeken en aanscherpen

Om een beter beeld te krijgen van de manier waarop studenten tegen de Honours Academy aankijken, deden we een onderzoek binnen ons eigen netwerk. Daarnaast scherpten we de kernwaarden, beeldtaal en tone of voice aan – en gingen we met de Honours Academy in gesprek over hoe studenten hen dan wél zouden moeten zien.

Daar kwam uit dat ze willen aansluiten bij de belevingswereld van studenten en als organisatie minder op de voorgrond willen treden. Ook wil de Honours Academy duidelijk informeren over wat deelname oplevert, het proces benadrukken (in plaats van de prestatie) en meer interactie tussen studenten en docenten.

radboud honours academy einder
radboud honours academy einder
radboud honours academy einder
Het resultaat

Herpositionering

We ontwikkelden een frisse stijl op basis van nieuwe karakteristieken: duidelijk en open. De basis voor de stijl is een octahedron (achtvlak). Dit straalt openheid en toegankelijkheid uit, is dynamisch en sluit aan bij de slogan die de Radboud Universiteit voerde: ‘Change Perspective’.

Ook de nieuwe beeldlijn speelt een belangrijke rol. Die benadrukt naast toegankelijkheid ook samenwerking en ontwikkeling. Helemaal in lijn met de nieuwe positionering. Net als de andere middelen en het jubileumjaarboek waar we aan meewerkten.

De Radboud Honours Academy laat nu zien wie ze zijn en waarvoor je bij ze terechtkunt. En dat eliteclubje van een paar jaar geleden … Daar heeft bijna niemand het meer over!

radboud honours academy einder
radboud honours academy einder
radboud honours academy einder
“De stijl die Einder introduceerde – grafisch en in de fotografie van onze studenten – sluit naadloos aan op wat we doen en beogen. Het gaf ons een concreet beeld bij het verhaal dat we willen vertellen. En dat werkt.”
Noortje ter Berg, Programmaregisseur Honours Academy
radboud honours academy einder