Vraag
Aanpak
Resultaat

Espria Ledenvereniging: campagne huishoudelijke hulp

Espria Ledenvereniging is er voor mensen bij wie het even niet vanzelf gaat. Ze gaan samen met leden op zoek naar de hulp die het beste past in zijn of haar leven. Of het nu professionele hulp is of iemand uit de buurt die een handje komt helpen. Maar (potentiële) leden moeten wel weten hoe die ondersteuning er precies uitziet. En waar je kunt aankloppen om de juiste hulp aan te vragen. Samen met de ledenvereniging bedachten we een campagne voor de profilering van het aanbod ‘Huishoudelijke hulp’.

online campagne | strategie
De vraag

Campagne huishoudelijke hulp

We gingen voor een campagne die zich niet alleen richt op de hulpvrager, maar ook op de hulpaanbieder. Zodat zoveel mogelijk mensen de ondersteuning krijgen die nodig is. De vraag van de ledenvereniging was: Kunnen jullie ons helpen met het opzetten en uitwerken van een campagne voor de profilering van het aanbod ‘Huishoudelijke hulp’?

Onze aanpak

Kernboodschappen, online campagne en middelen

De eerste stap in het campagneplan was het maken van persona’s van de doelgroepen, zodat we een goed beeld kregen wat voor elke doelgroep belangrijk is. Ook formuleerden we kernboodschappen voor deze groepen. Daarnaast maakten we uitingen voor social media, gericht op de hulpvrager en -aanbieder. Op Facebook en Instagram zetten we deze content vervolgens in met een betaalde advertentiecampagne via het ‘Zien-Denken-Doen’-principe. In onze whitepaper over online campagnes lees je hier meer over.

 

‘..’

 

Ondertussen schreven we persoonlijke verhalen en maakten we een infographic en advertenties voor in het ledenmagazine van Espria. Ook namen we de website onder handen door een SEO-sausje over de huishoudelijke hulp-pagina te gieten. Zodat hulpvragers ook via online zoekmachines de ondersteuning vinden waar ze naar op zoek zijn. Verder maakten we voor medewerkers van de ledenvereniging een toolkit die ze helpt bij het beantwoorden van vragen over huishoudelijke hulp. Hierin staan tips voor het stellen van de juiste vragen aan de hulpvrager, zodat ze snel het juiste aanbod voorgeschoteld krijgen.

Het resultaat

Meer aanvragen huishoudelijke hulp

Wat leverde de campagne op? In elk geval een flinke stijging in het aantal aanvragen voor huishoudelijke hulp via de ledenvereniging. De ledenvereniging heeft zichzelf goed op de kaart gezet en daar gaan we gewoon mee door. We blijven meedenken en -werken met Espria Ledenvereniging, zodat iedereen de hulp krijgt waar hij of zij behoefte aan heeft. Overigens doen we dat niet alleen voor dit project; samen met de ledenvereniging verzetten we een heleboel ander tof werk!