• identiteit en visieontwikkeling
 • ouderenzorg

Zo thuis als maar kan

Omdat ouderen vaker en langer thuis blijven wonen, komen verzorgingstehuizen leeg te staan. De Nijmeegse zorgorganisatie De Waalboog moest daarom opnieuw nadenken over haar rol in de samenleving. De vraag van hun cliënten is veranderd; dat vraagt om een nieuwe visie.

 

De vraag: een nieuwe visie

Het bestuur van De Waalboog riep onze hulp in voor het schrijven van een nieuw visiedocument. Dit strategisch ontwikkelplan werd een helder beleidsstuk. Prettig voor bestuurders, maar niet zo toegankelijk voor medewerkers en andere betrokken bij De Waalboog. Terwijl de veranderingen hen óók aangaan.

 

Zo ontstond het idee om de nieuwe visie te vertalen in een concrete projectstijl. Dat werd ‘Zo thuis als maar kan’, een koepelstijl met middelen om het nieuwe verhaal van de Waalboog te vertellen aan medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers.

Kunnen jullie ons helpen met het helder formuleren van onze nieuwe visie?

De aanpak: voor elk wat wils

Fotografe Goedele Monnens ging samen met Einder op bezoek bij De Waalboog om de ‘driehoek’ van cliënt, zijn netwerk en professionals in beeld te brengen. Uitgangspunt bleef altijd de achterliggende nieuwe visie van De Waalboog: de cliënt staat centraal, met daaromheen zijn verwanten, vrijwilligers en professionals.

 

De opdracht was om te werken binnen de bestaande huisstijl. Een nieuw logo was niet nodig, maar we besloten wel de grens op te zoeken. Zo gaven we het blauw-oranje logo van De Waalboog een lila tint, die wat rustiger oogt. Deze kleur lieten we ook terugkomen in de rest van de stijl.

 

‘Zo thuis als maar kan’ betekent dat De Waalboog staat voor zorg op maat. Soms thuis, soms op locatie, maar altijd in samenspraak met de cliënt.

Het resultaat: aansprekend verhaal in tekst en beeld

Het nieuwe verhaal van de Waalboog gaven we vorm in een digitaal Instant Magazine; een soort website, maar dan veel dynamischer. Bij Einder vinden we dit een prettige vorm, omdat je als organisatie nét wat creatiever je verhaal kunt doen dan op papier. Met een aansprekende mix van tekst, foto én video. Neem eens een kijkje!

 

Deel van het online magazine is een korte documentaire over het leven van een cliënt van De Waalboog, en hoe haar mantelzorger en begeleider samen zorg dragen voor haar. “Je krijgt liefde terug, je krijgt dankbaarheid terug, het is gewoon fantastisch.”

 

 

Wij vertellen je graag meer over dit project.
 • Petra Smits

  Ontwerper petra@einder.com
 • Marcel Verbeek

  Schrijver/adviseur en partner marcel@einder.com
 • Margriet van Aalten

  Schrijver/adviseur margriet@einder.com
 • Zoek je iemand anders? Bekijk hier ons hele team.