Vraag
Aanpak
Resultaat

De Bibliotheek vergroot je wereld

Nieuwe kennis, nieuwe contacten of inspiratie – je vindt het allemaal in de bieb. De bibliotheek vergroot je wereld. Einder schreef mee aan de strategie van de Bibliotheek Gelderland-Zuid én ontwikkelde een campagnestijl om specifieke doelgroepen te bereiken. Hoe krijg je bijvoorbeeld kinderen tussen de 4 en 12 naar de bieb?

campagne | strategie
De vraag

Strategie met stijl

In de bieb is iedereen welkom. Jong en oud. Om kennis op te doen, te ontmoeten, te groeien en voor inspiratie. Zo draagt de bieb bij aan een maatschappij met een rijk cultureel klimaat, waarin we elkaar verstaan en begrijpen en iedereen kan meedoen.

Einder kreeg de vraag om mee te schrijven aan het meerjarenbeleidsplan van de Bibliotheek Gelderland-Zuid. En om een campagnestijl te ontwikkelen om specifieke doelgroepen te bereiken. Het plan vatten we samen in deze animatie.

Campagne voor 4- tot 12-jarigen

Een van de doelgroepen waar de bibliotheek extra aandacht voor heeft, zijn kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Hoe krijgen we deze kinderen naar de bieb? En hoe zorgen we dat ze daar vinden wat ze zoeken?

Onze aanpak

Kinderboekenweek spaaractie

We hebben er tijdens de Kinderboekenweek voor gezorgd dat meer kinderen uit ‘onze’ doelgroep naar de bieb kwamen. Hoe? Met een spaaractie! We bedachten speciale bieb-buttons die je kunt verdienen als je naar de bieb komt, iets leent of een voorstelling bezoekt. Bij elke volgende actie in het campagnejaar komen er nieuwe biebbuttons bij…

Daarna hebben we rondom de Nationale Voorleesdagen nagedacht over een nieuwe manier van boeken vinden. Onder het motto ‘Volg je gevoel, vind je boek’ volgen kinderen een kleurenpad dat ze leidt naar boeken die gaan over herkenbare gevoelens, voorzien van leestips van andere kinderen. Die boeken hebben labels als: ‘vind ik grappig’, ‘wist ik niet!’ of ‘heb ik ook wel eens’.

Het resultaat

De bibliotheek vergroot je wereld

De run op de buttons is enorm. En de actie ‘Volg je gevoel – vind je boek’ heeft op de verschillende locaties van de bibliotheek voor een heuse make-over gezorgd. Niet alleen de kinderen zijn enthousiast – ook de medewerkers van de bieb hebben met deze campagnes houvast om het meerjarenbeleid uit te voeren!