‘Je bent echt onderdeel van het team’

Stage. Je kijkt ernaar uit of ligt er wakker van. Een fijn stageadres speelt daarin een grote rol. Hoe vind je dat? Zoeken, zoeken en nog beter zoeken! Via via kwam ik bij Einder terecht. Ik moest en zou deze stage krijgen, want als ik ergens voor ga, heb ik meestal geen back-up… En dat was best nog even spannend, met drie andere sollicitanten. Ik bekeek minstens tien YouTube-video’s over sollicitatiegesprekken en leerde Einders website en socials uit m’n hoofd voordat ik met trillende handjes door de Sint Annastraat liep.

Nergens voor nodig, zo bleek. Met Claudia en Huib tegenover me viel meteen alle spanning van mijn schouders af. Wat een ontspannen sfeer en lieve mensen! Maar goed dat ik die tips van YouTube niet aanhield, want de ‘drie beste karaktereigenschappen’-vraag is gelukkig niet voorbij gekomen. Het was gewoon een gezellig, informeel en comfortabel gesprek. Het klikte meteen.

Mijn eerste weken

Ik had verwacht dat ik na een week fulltime werken al van de grond geraapt moest worden, maar inmiddels sta ik na bijna vijf maanden nog stevig op beide beentjes. Dat komt door al het enthousiasme en de dynamiek bij Einder.

Wat bedoel je daar precies mee, hoor ik je denken. Hoe zien je werkdagen er in hemelsnaam uit? Nou, dat verschilt nogal. En toch wijst het zichzelf. Ik mocht in het begin overal bij aansluiten en mee naartoe. Ik heb nog nooit zoveel mensen ontmoet als in mijn eerste stageweek. En als je aangeeft wat je leuk vindt, goed kunt en wat je graag wilt leren, zitten je weken binnen no-time volgepland. Iedereen staat klaar om je te begeleiden. Je bent niet zomaar een ‘stagiaire’, maar echt onderdeel van het team.

Toffe dingen doen

Ik heb bij Einder veel gave dingen mogen doen, maar een paar springen eruit.

 • Gedragscursus volgen van D&B voor en bij Rijnbrink
 • Gebruikerstesten doen voor de Einderwebsite
 • Einders jubileumfeest organiseren
 • Interviewen en teksten schrijven voor BrabantWonen
 • Aansluiten bij brainstormsessies en plank-ontwikkelingen voor een nieuw magazine
 • Interne en externe communicatiemiddelen vormgeven
 • Onderzoek doen en sessies begeleiden bij studenten van ROC Nijmegen

Stage bij Einder: 5 sollicitatietips

Wil je zelf ook bij stage lopen bij Einder? Hier wat tips voor als je gaat solliciteren.

 1. Bij Einder hangt een erg informele sfeer en houden we van lekker ‘normaal doen’. Dus laat ‘geachte heer’, ‘u’ of andere nietszeggende termen lekker achterwege.
 2. Wees vooral lekker jezelf, zowel in het mailcontact als bij je sollicitatie. Einder wil graag zien wie jij bent en dat jij je op je gemak voelt.
 3. Lees je goed in. Zorg dat je kunt onderbouwen waarom je bij Einder stage wilt lopen. Heb je affiniteit met de sectoren zorgen, wonen en leren? Houd je van de dynamiek van een bureau? Zijn er projecten die je interessant vindt? En waarom dan?
 4. Schrijf een pakkende motivatiebrief en wees niet bang om wat creativiteit in je cv te verwerken. Einder heeft vaak meerdere sollicitanten, dus zorg ervoor dat je eruit springt!
 5. Bedenk van tevoren wat je zou willen leren en doen. Bij Einder gaat het niet om simpelweg je stage-uren vullen, maar om leren en ontwikkelen.

Klaar voor? Check direct de stagevacature!