BedoelingSOEP

30 maart 2017

Werk jij volgens de bedoeling van je organisatie?

 

Wat nou digitalisering! Lianne van Klaveren van woningcorporatie Zayaz vertelde tijdens SOEP haar verhaal aan de hand van een prachtig uitgetekende tijdlijn. Met twaalf ervaringsdeskundige professionals spraken we over ‘de bedoeling’ van organisaties. Wat is nu precies die bedoeling – en hoe zorg je ervoor dat al je mensen daar ook naar werken?

 

De kern:

  • Investeer in goede, ondersteunende leiding en zorg voor één verhaal.
  • Kijk of je de bedoeling van je organisatie met elkaar in één zin kunt vatten.
  • Zorg ervoor dat je niet alleen hetzelfde zégt, maar er ook hetzelfde mee bedoelt (wat versta je bijvoorbeeld onder maatwerk?).
  • Geef je medewerkers verantwoordelijkheid en maak hen mede-eigenaar van het verhaal.
  • Je kunt beter sturen op werkgeluk dan op medewerkerstevredenheid.
  • Wees kwetsbaar. Dat het niet altijd lukt om te werken volgens ‘de bedoeling’ is logisch – de wereld is niet perfect, en dat is oké. Zorg wél dat je maximaal profiteert van toeval.

 

Wat nou digitalisering! 😉 Lianne van Klaveren van Zayaz Woningcorporatie vertelde gisteren tijdens SOEP haar verhaal aan de hand van een prachtig uitgetekende tijdlijn.Met twaalf ervaringsdeskundige professionals spraken we over 'de bedoeling' van organisaties. Wat is nu precies die bedoeling – en hoe zorg je ervoor dat al je mensen daar ook naar werken?De kern:# Investeer in goede, ondersteunende leiding en zorg voor één verhaal.# Kijk of je de bedoeling van je organisatie met elkaar in één zin kunt vatten.# Zorg ervoor dat je niet alleen hetzelfde zégt, maar er ook hetzelfde mee bedoelt (wat versta je bijvoorbeeld onder maatwerk?).# Geef je medewerkers verantwoordelijkheid en maak hen mede-eigenaar van het verhaal.# Je kunt beter sturen op werkgeluk dan op medewerkerstevredenheid.# Wees kwetsbaar. Dat het niet altijd lukt om te werken volgens 'de bedoeling' is logisch – de wereld is niet perfect, en dat is oké. Zorg wél dat je maximaal profiteert van toeval.

Geplaatst door Einder Communicatie op Dinsdag 4 april 2017

Terug naar de SOEP pagina