Juist ja…

Teun Boumans, 29 april 2020

Juist en nu zijn dit voorjaar pijlsnel gestegen op de lijst van veelgebruikte woorden. Ze vormen een reële bedreiging voor oude bekenden als de, van en het –doorgaans koplopers in het Nederlands.

Je ontkomt er niet aan, juist nu is ineens overal. Als dienstverlener verleen je juist nu je diensten. Elk contact is juist nu kostbaar. Elke eenzame oudere verdient juist nu aandacht. O ja, en bloemen. Een prima verzekering. Een abonnement op de krant. Of de telecomprovider.

Juist nuIk vind het vaak vrij gênant en schiet er ook wel van in de lach. Organisaties die heel hard roepen dat ze er juist nu zijn voor je – en ertoe doen voor jou.

“Je wilt toch altijd in verbinding staan met de mensen voor wie jouw organisatie op de wereld is?”

Altijd in verbinding met je doelgroep

Het is toch altijd belangrijk om er te zijn voor je doelgroep? Je wilt toch altijd in verbinding staan met de mensen voor wie jouw organisatie op de wereld is? Dat was voor de coronacrisis al zo en erna ook, mag ik hopen.

En terwijl ik dit alles fluks van me aftyp, besef ik wat mij het meest stoort aan het juist nu-verbruik. In heel veel gevallen is het een schreeuw om klanten en omzet, in de gedaante van een genereus aanbod.

Nou, feestelijk bedankt!