• identiteit en visieontwikkeling
 • zorgen

Hallo wijkteams, hier is ZCN!

Hoe zorg je als kleine zorgorganisatie dat huisartsen en wijkteams jou zien? Zorgcoöperatie Nijmegen (ZCN), een jong collectief van zzp’ers, werkt veel met dak- en thuislozen. Om hun doelgroep te bereiken, moeten verwijzers – zoals huisartsen – hen weten te vinden. Daarom wilde de diverse organisatie graag één helder verhaal naar buiten toe.

 

De vraag

Kunnen jullie ons helpen aan een communicatiestijl, waardoor wij als organisatie van zelfstandigen beter opvallen onder verwijzers?

Onze aanpak

Bij ZCN werken veel soorten hulpverleners met elk hun eigen ideeën. Maar als organisatie is het slim om naar buiten toe één duidelijk verhaal te hebben. In een pakkende identiteitssessie onderzochten we samen wat ZCN wil uitstralen. Voor wie zijn ze er precies en waarom doen ze wat ze doen?
 
Voor de diensten van ZCN is de belangrijkste doelgroep natuurlijk hun cliënten: dak- en thuislozen met multi-problematiek. Maar in hun communicatie zijn niet die cliënten, maar huisartsen en wijkteams de belangrijkste doelgroep. Zij verwijzen mensen die hulp nodig hebben door naar de juiste instantie – bijvoorbeeld naar ZCN.
 
Om de karakteristieken van de organisatie goed zichtbaar te maken, zijn we samen uit tijdschriften gaan knippen en plakken. Welke beelden passen bij jullie, welk gevoel hoort bij ZCN? Dat had veel uitbundige en beweeglijke moodboards als resultaat. Die werden zo mooi, dat ze nog steeds bij ZCN op kantoor hangen!
 
Tijdens het hele traject trokken we nauw op met de mensen van ZCN. Omdat het een relatief kleine club is, deed de hele organisatie mee. Daardoor werkten we samen in een diverse groep – en dat liep vanaf dag één gesmeerd.

“Wij hebben de samenwerking met Einder als zeer prettig ervaren en krijgen veel positieve reacties op onze nieuwe site. Mensen vinden hem erg toegankelijk en uitnodigend. Kortom, we zijn erg tevreden!”
– Marcel van Leeuwen, begeleider en bestuurslid ZCN

Het resultaat

Op basis van de sessie ontwikkelden we een passende huisstijl voor ZCN, met alle middelen die daarbij horen: een website, briefpapier, visitekaartjes. De nieuwe communicatiestijl klopt met wie ZCN is: recht uit het hart, doelgericht en creatief.

 

 

Wij vertellen je graag meer over dit project.
 • Esther van Benthem

  Ontwerper esther@einder.com
 • Viktor Harmens

  Webontwikkelaar viktor@einder.com
 • Claudia Verbeeck

  Adviseur/ontwerper en partner claudia@einder.com
 • Zoek je iemand anders? Bekijk hier ons hele team.