• gemeente
  • identiteit

Einder maakt De Connectie

Gemeentelijke taken efficiënter uitvoeren: met dat doel sloegen gemeenten Arnhem, Rheden en Renkum de handen ineen. De drie ontwikkelden een shared service center voor het verzorgen van hun bedrijfsvoeringsdiensten. Dat werd De Connectie. Met werknemers verspreid over drie gemeenten, zocht De Connectie naar een visuele identiteit die hen zou verbinden.

 

De vraag

Hoe geven we onze fusieorganisatie een herkenbaar én aantrekkelijk gezicht voor medewerkers en partners?

Onze aanpak

Een nieuwe visuele identiteit die zichtbaar is in de werkomgeving. Én die duidelijk te herkennen is tussen alle bestaande gemeentelijke partijen. De richtlijnen waren duidelijk, nu was het tijd om te vlammen!

 

Met betrokkenen gingen we om tafel om scherp te krijgen wat De Connectie kenmerkt. Duidelijk: de fusieorganisatie is hartelijk en attent, open, oplossingsgericht en pro-actief. Samen met het Connectie-panel gaven we dit karakter een gezicht en toon. Vanaf stap één betrokken we medewerkers dus bij het maken van de visuele identiteit. Cruciaal voor succes, want juist die medewerkers gaan er uiteindelijk mee aan de slag!

Het resultaat

De Connectie is een sterk merk. Voor medewerkers en partners is duidelijk wie De Connectie is, wat het wél en níet doet. In alledrie de gemeenten is De Connectie herkenbaar tussen de andere gemeentemedewerkers. Dankzij kleuren, vormen, fonts en beeld in typische De Connectie-stijl. Dit vertaalden we naar een nieuwe webomgeving (intranet en klantenportal), een stationary voor werknemers, bedrijfskleding en een teambuildingevent.

 

En heb je Co al gezien? Dat grappige animatiefiguurtje is de mascotte van De Connectie. De organisatie gebruikt hem vooral op intranet. Co verwelkomt nieuwe medewerkers, nodigt je uit voor bijeenkomsten, deelt vacatures en wijst je op nieuwigheden. Dat spreekt natuurlijk veel meer aan dan een saaie e-mail. Al is organisatieverandering natuurlijk een serieuze zaak, het mag ook leuk en gezellig zijn!

“De Connectie was voor onze gemeenten een megaklus. Einder blies eigenhandig de nog niet bestaande club in leven met naamskeuze en huisstijl. Dat deden ze op een betrokken, plezierige en professionele manier. We voelen ons echt ondersteund en geholpen!”

 

Jozé van den Hurk, projectleider De Connectie –

Wij vertellen je graag meer over dit project.
  • Petra Smits

    Ontwerper petra@einder.com
  • Marcel Verbeek

    Schrijver/adviseur en partner marcel@einder.com
  • Zoek je iemand anders? Bekijk hier ons hele team.