• arbeidsmarktcampagne en zorg
 • identiteit

Zó ziet menswaardige zorg eruit!

De vraag

 

Cello ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking in de regio ’s-Hertogenbosch (Rosmalen, Vught, Haaren). Elke dag werken 2.400 medewerkers en 1.400 vrijwilligers samen met 2.500 cliënten en hun familie aan ‘een goed leven’. Met alles wat daarbij hoort: een fijne plek om te wonen, te werken, te leren en te ontspannen.

 

Cello sluit aan en kijkt vooral naar wat er wél kan. Aan Einder de taak om de visie en waarden van Cello te vertalen in een visuele identiteit. Zodat cliënten, hun familie, medewerkers en werkzoekenden Cello zien en ervaren als ‘professionals in menswaardige zorg’.

Onze aanpak

 

Wij geloven niet dat je een huisstijl kunt ontwikkelen achter je bureau – Esther schreef er al een blog over. Daarom werken we in huisstijltrajecten altijd intensief samen met onze doelgroepen. Bij Cello organiseerden we interactieve sessies met cliënten, ouders en medewerkers. Samen bepaalden zij welke kleuren, vormen, fotografie en lettertypen het beste aansluiten bij de kernwaarden van Cello.

 

Met de uitkomsten van de sessies zijn we aan de slag gegaan. We analyseerden de bestaande huisstijl en brachten – daar waar nodig – vernieuwing aan. Het resultaat deelden we met alle deelnemers van de sessie en natuurlijk met Cello’s managementteam.

“Ik vind het mooi dat Einder – samen met onze cliënten, hun ouders en medewerkers – een herkenbare stijl heeft ontwikkeld, die precies uitstraalt waar wij voor staan en waar we bovendien de komende jaren mee vooruit kunnen.”

 

Frank van Beers, voorzitter raad van bestuur Cello

Het resultaat

Inmiddels voeren we de huisstijl in. In de correspondentieset, in het CelloZien (magazine), de arbeidsmarktcommunicatie, op de vernieuwde website en op de sociale kanalen. Cello loopt ermee wég! Kijk maar eens naar de foto’s van de meest recente wervingscampagne in de Week van Zorg en Welzijn…

Wij vertellen je graag meer over dit project.
 • Esther van Benthem

  Ontwerper esther@einder.com
 • Hanneke Vervoort

  Ontwerper hanneke@einder.com
 • Susanne Geuze

  Schrijver/adviseur susanne@einder.com
 • Zoek je iemand anders? Bekijk hier ons hele team.