• campagne
  • concept- en communicatiestrategie

ASVZ: 50 jaar vooruit

Als je 50 jaar bestaat, kun je natuurlijk een klassiek jubileumboek maken over de geschiedenis van je organisatie. Maar dan heb je het alleen maar over jezelf. En wat vier je nu eigenlijk? Einder ontwikkelde met ASVZ de jubileumcampagne ’50 jaar vooruit’. Daarin hebben cliënten, hun ouders en medewerkers een hoofdrol.

 

De vraag

“Hoe vieren we ons jubileumjaar zó, dat het niet alleen leuk is, maar ook inhoudelijk bijdraagt aan onze missie en strategische doelen?”

 

Voorop? Vooruit!

ASVZ loopt al jaren voorop in de gehandicaptenzorg. De organisatie ontwikkelde bijvoorbeeld de Triple-C-methodiek, een veelgeprezen behandelvisie en -methode die in heel Nederland wordt gebruikt. Maar ASVZ is er de club niet naar om ‘kijk ons eens!’ te roepen. Liever praat ze op gelijkwaardige basis over hoe de zorg nóg beter kan.

 

Met dat uitgangspunt bedachten we het jubileumconcept ’50 jaar vooruit’. Maar waarom zou je zo’n jubileum eigenlijk vieren? Natuurlijk, een feestje is leuk voor medewerkers en cliënten, je creëert intern een gevoel van eenheid en trots, en je versterkt naar buiten toe je imago als betrouwbare partner.

 

Maar misschien wel het belangrijkste: je kunt een jubileum aangrijpen om te markeren waar je staat, én ambities formuleren voor de toekomst. In de gehandicaptenzorg is in een halve eeuw tijd behoorlijk wat veranderd. Daarom kozen we ervoor dit inhoudelijke verhaal leidend te maken. In één zin: 50 jaar vooruit!

Taart en bonnen

Daar is-ie dan: het bijna zeventig pagina’s tellende jubileummagazine van ASVZ. Géén stoffig boek over hoe het vroeger was, maar een fris, actueel tijdschrift, vol inspirerende en bijzondere verhalen van cliënten, medewerkers en ouders. Met korte, heldere teksten en veel foto’s – zodat je niet in de zorg hoeft te werken om te begrijpen waar het om gaat.

 

En dat is niet alles. Woongroepen voor mensen met een beperking hebben vaak hun eigen drukke weekritme – maar ze verdienen wél een feestje. Daarom stelden we feestpakketten samen voor alle woningen van ASVZ. Met bonnen voor taart, feestmutsen en een vrolijke vlaggenlijn kunnen cliënten en medewerkers een feestje bouwen op een moment dat het hén uitkomt.

Busje komt zo

We bedachten en ontworpen een jubileumbus – een échte Volkswagen uit 1969! – die het hele jaar langskomt op zorgevenementen in de regio. En we maakten allerlei middelen waarmee ASVZ haar feestje verder kon aankleden; van rugtasjes en vrolijke vlaggen voor het uitje naar de Efteling tot duurzame koffiemokken. Cliënten gebruikten de campagnestijl om in hun werkplaatsen een echte jubileumcollectie te ontwikkelen.

 

Met het campagneconcept en de middelen rondom ‘50 jaar vooruit’ heeft ASVZ alles in handen om te laten zien waar het haar om te doen is: een goed leven voor cliënten, elke dag een stapje verder. Want achteromkijken is prima, als je maar vooruit blijft denken.

“Het jubileummagazine is prachtig geworden! We hebben heel veel positieve reacties gekregen. Ik vond vooral de manier waarop iedereen van Einder meedacht fantastisch. Al met al kijken wij terug op een sterke jubileumcampagne.”

 

Eva Baan, communicatieadviseur ASVZ –

Wij vertellen je graag meer over dit project.
  • Esther van Benthem

    Ontwerper esther@einder.com
  • Susanne Geuze

    Schrijver/adviseur susanne@einder.com
  • Zoek je iemand anders? Bekijk hier ons hele team.