• identiteit en visieontwikkeling
 • wonen en bouwen

Vliegende start

Vier vastgoedonderhoudsbedrijven, één visie: vernieuwen met evenveel oog voor bewoners als voor techniek. De Variabele ontvouwt zich in 2014 van denktank tot hecht samenwerkingsverband. Een bundeling van krachten, die tevens het tij moet keren. Want in deze periode valt de nieuwbouw vrijwel stil. En met concurrentie van de grote aannemers die zich op de onderhoudsmarkt begeven, zijn slimme oplossingen meer dan welkom.

 

De vraag

Hoe krijgen we als nieuw samenwerkingsverband een sterke positie in de markt?

Onze aanpak

Grote aannemers die in je vijver vissen, de nieuwbouw die op z’n gat valt… Dan zit er niets anders op: in de aanval! Te beginnen met één krachtig merkverhaal. Met De Variabele als hoofdmerk, en daaronder twee labels die op elkaars kracht meeliften. Namelijk: kennis, gestaafd met praktijkervaring, en uitvoering, met hart voor de bewoners en gedeelde innovatiedrift als fundament.

 

De Variabele is een bedrijf met twee labels: Strategie & Innovatie en Groot Onderhoud. Daarop bouwden we verder met vormgeving en een plan om Nederland te veroveren.

 

Het resultaat

Zacht, rond en menselijk; de stijl van De Variabele is onderscheidend als je kijkt naar de vormgeving van de meeste bedrijven uit de bouwsector. Maar belangrijker: de vorm klopt met de inhoud. In de visie van De Variabele speelt bewonerscommunicatie een belangrijke rol. Er zijn maar weinig onderhoudsbedrijven die zoveel aandacht hebben voor de ménsen die bij de werkzaamheden betrokken zijn.

 

Zo werd De Variabele een herkenbare partij. Via de website, video’s, commerciële en social content en animatie Ari, het vrolijke gezicht voor de bewoners, maken steeds meer mensen kennis met deze nieuwe huisstijl. Intern ontstond draagvlak met de benoeming van ambassadeurs – strategische en operationele kopstukken die aanspreekpunt zijn van hun label. De strategische ambassadeurs gingen het land in om het gedachtegoed onder de aandacht te brengen.

 

Na een gefaseerd traject van ongeveer een half jaar maakt De Variabele naam in ‘het wereldje’. De organisatie staat zelfs vanaf haar oprichting al op de shortlists van woningcorporaties in de wijde regio en verwerft al snel mooie klussen. Een vliegende start!

"Vier bedrijven samenvoegen, dat is een spannend proces. Resultaat is een sterk merk, dat zich in heel korte tijd een stevige plek wist te verwerven in de wereld van het vastgoedonderhoud." - Teun Boumans, adviseur

Wij vertellen je graag meer over dit project.
 • Teun Boumans

  Adviseur en partner teun@einder.com
 • Hendriek Mulder

  Senior ontwerper hendriek@einder.com
 • Hanneke Vervoort

  Vormgever hanneke@einder.com
 • Zoek je iemand anders? Bekijk hier ons hele team.