Wat wil je vertellen en laten zien? Aan wie? En wat wil je daarmee bereiken? Hoe complex een communicatievraagstuk ook is: we brengen het altijd terug tot deze kern. Je krijgt het plan, het concept en de middelen waarmee je jouw doelgroep en doelstellingen bereikt. Op een manier die bij je past en je imago versterkt.


Lang zullen we lezen!
De Bibliotheek Gelderland Zuid bestaat honderd jaar! Samen ontwikkelen we een campagne en een jubileumboek om dat te vieren. Wat betekent de bieb voor jou? Deel je verhaal op www.100jaarbieb.nl en maak kans op leuke prijzen!Vers van de pers!
Twee fonkelnieuwe huis-aan-huiskranten van het Overbetuwe College (OBC) en het Hendrik Pierson College (HPC). 
Daarin lezen ouders en kinderen in Elst, Bemmel, Zetten, Huissen en Arnhem-Zuid waarom OBC en HPC de meest complete scholen van de regio zijn. De missie van Stromenland is dat ze iedere leerling passend onderwijs wil bieden. We ondersteunden het samenwerkingsverband bij het formuleren van gemeenschappelijke uitgangspunten voor de communicatie, in woorden en beelden. Vervolgens maakten we de middelen die dit uitstralen, waaronder een nieuwe website.


Wil je zien wat wij nog meer doen in het onderwijs?
> Klik hier!

 

 


De Variabele is de nieuwe speler in strategisch vastgoedonderhoud. De Variabele helpt woningcorporaties in heel Nederland om hun onderhoudscyclus te matchen met hun strategisch voorraadbeheer. Zodat elke onderhoudseuro raak is. Einder ontwikkelde de huisstijl: logo, briefpapier, visitekaartjes, de website, de containers, de werkkleding… Te veel om op te noemen. En we zijn nog lang niet klaar. Want De Variabele gaat heel Nederland veroveren.

 

 


OrangeX is de schakel tussen organisaties die subsidies verstrekken en professionals die precies weten hoe dat werkt. OrangeX zorgt voor de juiste man of vrouw op de juiste plek. Samen met onze huiswebontwikkelaar Viktor van Studio Vuurkever ontwikkelden we een website waarop de schakelfunctie van OrangeX tot uiting komt. Subsidie-experts vinden er potentiële opdrachtgevers en kunnen hun CV achterlaten. Subsidieverstrekkers vinden er de professionals die ze zoeken. 
 

Triple-C-Het-gewone-leven-ervaren
Op 22 september verscheen Het gewone leven ervaren, een nieuw boek over het orthopedagogisch model Triple-C. Advies, tekst, interviews, ontwerp: Einder Communicatie! Fotografie: Goedele Monnens!Het gewone leven ervaren is de opvolger van Gewoon is anders uit 2011, het boek dat de Gehandicaptenzorgprijs won. In Het gewone leven ervaren komt het complete gedachtegoed van Triple-C aan de orde, aangevuld met praktijkvoorbeelden en reflectievragen. Zware kost? Valt mee. ‘Het leest weg als een softijsje’, zei een van de bezoekers op de boekpresentatie. Wat dat betekent, weten we niet precies, maar het klinkt lekker!   
 

pactum-jaarmagazine-2014
Wat beloven we? Wat hebben we gedaan? Wat gaan we doen? Op deze vragen geeft Pactum jeugd- en opvoedhulp antwoord in haar jaarmagazine 2014/2015. Met facts & figures, een terug- en vooruitblik en ervaringsverhalen uit de praktijk.

Letterbrouwerij-NijmegenZaterdag 5 september vindt De Letterbrouwerij plaats; de officiële, feestelijke opening van het Nijmeegse literaire seizoen.  In en om de bibliotheek op de Mariënburg geven Nijmeegse literaire partners (de Letterbrouwers) een voorproefje van wat ze komend seizoen in petto hebben. Letterliefhebbers: laat u verwennen! Wij dachten mee over het concept, de beeldtaal en de campagne.
 
 
 

Special Olympics 2016

JE WINT AL ALS JE MEEDOET
In 2016 komen de Nationale Spelen van Special Olympics naar onze regio. 
Eén groot sportfeest voor mensen met een verstandelijke beperking. 
Om deelnemers en supporters uit te dagen maakte Einder de huisstijl en middelen. 
Met als payoff: Je wint al als je meedoet.
En omdat we dat zelf ook vinden, doen we het gratis en voor niets. Jeugdbescherming Gelderland heeft een nieuwe website. Doelgroepgericht, helder en klaar voor de transformatie. We ontwikkelden de site-structuur in samenspraak met jongeren, ouders en hulpverleners. Het basisontwerp van de website is van ons. Circuit vertaalde dit ontwerp naar de nieuwe huisstijl van Jeugdbescherming Gelderland. Wil je weten waar Jeugdbescherming Gelderland voor staat en wat ze voor je kunnen betekenen? Ga dan naar jbgld.nlZo doen we het in Arnhem


Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor (jeugd)zorg, werk en inkomen. 
Hoe pak je als gemeente die uitdaging aan en zorg je dat inwoners met je meegaan? 
Door duidelijk te informeren en door niemand uit te sluiten. Zo doen ze het in Arnhem.


 website Talis
Kijk! De website van de Nijmeegse woningcorporatie Talis. Op desktop, tablet en smartphone vinden huurders, partners en medewerkers precies die informatie waarnaar ze op zoek zijn. Hoe we dat weten? Omdat we het ze gevraagd hebben! In inspirerende sessies stelden we samen met de websitebezoekers de ideale sitemap samen. Het ontwerp is van ons, de technische realisatie van GX.

       Hagemans Vastgoedonderhoud 

De Hageman. De verpersoonlijking van de manier waarop Hagemans Vastgoedonderhoud met bewoners communiceert. Adequaat, begripvol, duidelijk. En met een knipoog.website hamelers en nijkamp advocaten
Hamelers en Nijkamp Advocaten
wilde een nieuwe, goed converterende website. Helder en toegankelijk. Dat zijn ze. En dat is hun website nu ook.

 

Woningcorporatie Brabant Wonen
Op 10 september verzamelden zich zo’n honderd belanghouders van BrabantWonen in de Brede Bossche School Nieuw Zuid. Bij binnenkomst stuiten ze op de ‘wall of hullies’.
Vooraf hebben de bezoekers geen selfie, maar een hullie opgestuurd: een foto van de mensen voor wie ze hun werk doen. Die mensen -  hullie -  kijken vandaag mee.  

Kinderopvang Kanteel

Kanteel kinderopvang heeft een nieuwe huisstijl, met als slogan: kinderen inspireren!
Samen met Kanteel organiseerden we kernwaardensessies en maakten we moodboards. Vervolgens ontwierpen wij de huisstijl en de beelddragende collages. Fotograaf Femke van Rijswijk maakte de beeldbank. Have a nice day deed de technische realisatie van de website. Onze schrijvers hebben de medewerkers van Kanteel getraind in 'Corresponderen met je kernwaarden'. 

Zorgbelang Gelderland
Zorgbelang Gelderland adviseert bij het uitstippelen van de route naar succesvol jeugdbeleid in gemeenten. En met dit pakket gaat dat nog beter!


Huurspecial Brabant Wonen

Huurspecial BrabantWonen
'Mevrouw, uw huur gaat omhoog'. Niet de leukste boodschap om over te brengen. Maar als je dan toch 'slecht' nieuws brengt, wees dan eerlijk en helder in je taal. Voor BrabantWonen maakten we een huurspecial. Met alle ins en outs over de huurverhoging.

Wijkprijs Arhem

De wijkprijs Arnhem stimuleert en beloont burgerinitiatieven die de zorg en economie op wijkniveau verbeteren. Voor de Gemeente Arnhem ontwikkelden we een projectstijl en een kleine campagne.

Ruimte voor de Waal Nijmegen

Ruimte voor de waal 

Ons klimaat verandert. Daardoor krijgen rivieren steeds meer water te verwerken. Om overstromingen te voorkomen geeft het Rijk meer ruimte aan de rivieren. Voor Nijmegen betekent dit een dijkteruglegging bij Lent en een nevengeul in de uiterwaarden. Een ingrijpende oplossing, die momenteel zorgt voor een spectaculaire bouwplaats van een paar kilometer lang. Alles wordt anders. Op verschillende plaatsten heeft de gemeente Nijmegen informatieborden geplaatst, waarop je kunt zien wat er gebeurt en hoe het allemaal eruit gaat zien. Wij maakten ze!

Pactum en Prokino

Pactum en Prokino  hebben hun krachten gebundeld in de BSO+ in Harderwijk. Kinderen krijgen daar gerichte pedagogische begeleiding en een duidelijke structuur.
Einder maakte een beknopte kruisfolder over de BSO+ en de voordelen ervan.

Dichterbij Kennis@ 

Voor Dichterbij Kennisn@ ontwikkelden we de trainershandleiding en website over Sterker dan de kick. Sterker dan de kick is een training om mensen met een verstandelijke beperking en verslavingsproblematiek te motiveren tot gedragsverandering.

Stichting Downsyndroom

Voor Stichting Downsyndroom maakten we een boekje, speciaal voor opa’s en oma’s van kindjes met Down. In het boekje staan prachtige verhalen en praktische tips. En: opa’s en oma’s kunnen een boekje bestellen met foto’s van hun eigen kleinkind!


website Swon het seniorennetwerk
We ontwikkelden de nieuwe website voor Swon het seniorennetwerk.
Vraaggericht en met een heldere vormgeving.

RBL Midden-Gelre 

Leerplichtconsulenten van acht gemeenten bundelden hun krachten in één regionaal bureau leerlingzaken: RBL Midden-Gelre. Daar hoort een nieuwe stijl van communiceren bij. Én een nieuwe website. Wég met termen als ‘plichten’, of zinssneden als ‘handhaven van de wet’. We legden de focus op het recht op leren en zorgden voor klare taal.


Gemeente Arnhem
Gemeente Arnhem
investeert actief in de loopbaanontwikkeling en mobiliteit
van haar medewerkers. En geeft ieder de ruimte om kansen te pakken en te
doen waar hij goed in is. Het boekje Kies je koers helpt de medewerkers
richting te geven aan hun loopbaan. Het staat vol praktische informatie,
aangevuld met persoonlijke en inspirerende verhalen van collega’s die binnen
de gemeente opnieuw hun plek vonden. We bedachten het concept van het boekje
en werkten het uit, in tekst en in vorm.

Dichterbij Kennis@ -  Begeleiders in Beeld

Dichterbij ontwikkelde een training voor begeleiders met behulp van videofeedback: Begeleiders in Beeld.


woningcorporatie Ymere
Ymere
wilde haar vrije sector woningen en bedrijfsruimtes in de etalage
zetten. En dan met name in Alkmaar en Heerhugowaard. Voor die regio maakten
we posters en stationsabri's met een herkenbare omgeving in beeld, in
samenwerking met fotograaf Jeroen Alberts.

Dichterbij Kennis@ - jaarbericht

Het directoraat Behandelinnovatie en Wetenschap van Dichterbij ontwikkelt 'evidence based' behandelvormen en trainingen. Mensen uit de praktijk en wetenschappers steken de koppen bij elkaar en ontwikkelen kennis die werkt. Hoe ze dat doen, lees je in hun Jaarbericht 2013.

DNA in de bouw

Bouw met lef, bouw voor het leven
Intelligent bouwen heeft de toekomst. De noodzaak is er, de techniek wordt ontwikkeld. Met een beetje lef komen we verder. DNA in de Bouw neemt het voortouw door kennis te delen en taboes te doorbreken. Samen bouwen aan een gezonde, duurzame en energieneutrale leefomgeving. Het kan! Einder ontwikkelde het concept en de projectstijl voor DNA in de bouw.woningcorporatie Mooiland

Zelf doen! Dat zei woningcorporatie Mooiland toen haar personeelsblad vernieuwd moest worden. Logisch, want zo worden verhalen en foto's veel meer 'eigen'. Mooilanders bedenken voor ieder nieuw nummer het thema, maken met ons een moodboard en gaan aan de slag. Wij gieten alle ingredienten in een spannende vorm. Zo blijft het mooi van hen.


       Kledingbank Nijmegen

Kledingbank Nijmegen. Is het nou jammer of juist goed dat er een kledingbank is?! Hoe dan ook. We sponsorden de initiatiefnemers. Met een website en een flyer voor verwijzers.

ASVZ Triple C
Gewonnen!
De Gehandicaptenzorgprijs voor het beste praktijkproduct in de gehandicaptenzorg: het boek 'Gewoon is anders' van ASVZ. Einder deed de redactie, de interviews, verzorgde de fotografie, het ontwerp en de opmaak. Apetrots zijn we!

Mooiland, thuis in zorg en welzijn

Echt thuis in een vitale buurt. Dat is waar Mooiland voor staat. Mooiland wil dat bewoners zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Met hun familie, vrienden en kennissen in de buurt. Ook als er meer zorg nodig is. In de film: Mooiland, thuis in zorg en welzijn kun je zien hoe ze dat - samen met hun partners - voor elkaar krijgen.


WMO-beleid Nijmegen

Zoals alle Nederlandse gemeenten is ook Nijmegen haar Wmo-beleid aan het kantelen. De stad werkt op wijkniveau aan een samenleving die uitgaat van de eigen kracht en betrokkenheid van mensen.ASVZIn juli lanceerde ASVZ een internationale website – ontwikkeld door Einder – over kinderwens en ouderschap bij mensen met een beperking. Op deze website staan allerlei spelvormen, handreikingen en aanbevelingen om met cliënten, ouders en collega-hulpverleners over kinderwens en ouderschap in gesprek te gaan. Professionals uit de hele wereld kunnen deze materialen gratis downloaden.
NIM MAte for You

Voor NIM, de organisatie voor maatschappelijk werk in Nijmegen en omgeving, ontwikkelden we een communicatiestijl voor het vriendenproject Mate for You. Mate for You koppelt jongeren voor een jaar lang aan elkaar. Zodat ze elkaar op weg kunnen helpen door één keer per week samen af te spreken en bijvoorbeeld een activiteit te ondernemen.

 
Keizer Karel Podia
Klaar! De brochure Klassieke muziek in De Vereeniging voor Keizer Karel Podia.CJG regio Nijmegen  

Website CJG regio Nijmegen

Het CJG regio Nijmegen wilde een nieuwe, toegankelijke website voor mensen met kleine en grote opvoedvragen. Passend binnen de landelijke huisstijl van het CJG, maar met een herkenbare, regionale uitstraling. In samenwerking met netSourcing en het CJG gingen we aan de slag. En kijk nou eens!


Nu bij Einder! Masterclass film maken

RMB-medewerkers maakten in één middag een filmpje om de afdeling communicatie te promoten.

Voor Myscils ontwikkelden we een beeldtaal waarin de dynamiek van de
logistieke wereld centraal staat. Myscils levert één systeem, dat verkoop,
 productie, financiën en logistiek overzichtelijk aan elkaar knoopt.